De beste zorg voor uw ogen met ons netwerk

Reyer Lafeber Eyecare & Eyefashion heeft een nauwe samenwerking met de Eyescan oogzorgkliniek. Dit houdt in dat onze optometristen intern bij Eyescan zijn opgeleid en daardoor een deel van de taken van de oogarts kan overnemen. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan de voor- en nazorg rondom een staarbehandeling.
Door de goede contacten met Eyescan is er een snelle doorverwijsmogelijkheid en een korte wachttijd. Voor meer informatie kunt u kijken op:
of contact opnemen met één van onze winkels

Eyescan

Eyescan onderzoekcentrum

Reyer Lafeber Oogzorg behoort tot één van de Eyescan Onderzoekcentra. Onze door Eyescan opgeleide optometristen kunnen aan de hand van specialistisch onderzoek beoordelen of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. U kunt op onze website meer lezen over eyescan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw ogen, ga dan naar de eyescan website:


Optometrie

De gezondheid van uw ogen is het aller belangrijkste

Een optometrist is een bachelor opgeleide paramedicus en kan gezien worden als poortwachter van de oogzorg. Hierdoor kan een optometrist enkele taken van de oogarts overnemen. Een optometrist houdt zich bezig met de oogzorg in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan het verrichten van oogmetingen, het aanmeten van contactlenzen en de advisering en zorg rondom refractieve chirurgie. Daarnaast is een optometrist bevoegd en in staat om de gezondheid van het oog te screenen op de aanwezigheid van oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en maculadegeratie. Dankzij hun opleiding en onze zeer geavanceerde apparatuur zijn onze optometristen in staat al in een zeer vroeg stadium eventuele afwijkingen of aandoeningen te herkennen. Indien nodig kan de optometrist u doorverwijzen naar een oogarts of andere specialist waar u door onze directie contacten altijd op korte termijn terecht kunt. U kunt op onze website meer lezen over onze optometristen of over een optometrisch onderzoek bij optometrie.

Orthoptie

Eén op de drie kinderen met een oogafwijking heeft niet de juiste brilsterkte

Dit blijkt uit een onderzoek van dr. Mr. Theo Hendricks, die promoveerde op het onderwerp: ‘geringe refractiefouten bij kinderen’ aan de universiteit van Maastricht. Kinderen met een niet (goed) gecorrigeerde brilsterkte hebben vaak last van hoofdpijn, leesproblemen en concentratieproblemen. Bijna 10 procent van hen komt als gevolg van een niet goed gecorrigeerde brilsterkte op een lager schoolniveau terecht dan nodig is. Het is daarom extra belangrijk om kinderen te laten testen op oogafwijkingen. Binnen ons Eyescan concept kunt u meer informatie vinden over onze orthoptisten of een ortoptisch onderzoek.