Nieuws

Reyer Lafeber Vleuterweide behaalt KIWA kwaliteitskeurmerkReyer Lafeber Eyecare & Eyefashion in Vleuterwide heeft als eerste optiekonderneming in de regio midden
Nederland het Kiwa kwaliteitskeurmerk behaald. Dit keurmerk toont aan dat Reyer Lafeber werkt volgens de opgestelde normen van het FOAB; ‘Nederlandse Federatie voor de Optiek en Audiologie Branche’. Als klant is het moeilijk in te schatten of er in een optiekonderneming volgens de juiste normen gewerkt wordt. Het Kiwa kwaliteitskeurmerk maakt dit aantoonbaar.

Strenge kwaliteitseisen
De auditor van Kiwa controleert onder andere of het personeel wel de juiste diploma’s heeft, of apparatuur aantoonbaar wordt onderhouden, of er volgens hygiëneprotocollen gewerkt wordt, of specialistische handelingen wel correct uitgevoerd worden en of reclamemateriaal niet misleidend is. Pas als de optiekonderneming aan alle eisen voldoet mag het Kiwa kwaliteitskeurmerk gedragen worden. Vervolgens zal Reyer Lafeber elk jaar opnieuw moeten bewijzen dat ze voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaarden.

Significante verbetering van aandacht en kwaliteit
‘Vaste patronen worden doorbroken, met een frisse blik wordt naar zaken gekeken, dat wat altijd al op een lijstje stond om te doen wordt gedaan. Onze klant merkt dit: aandacht, goede kwaliteit, focus op details en minder fouten. Dit brengt tevreden klanten en geeft onderscheidend vermogen’, aldus Paul Pijpers, manager van de vestiging Vleuterweide. ‘En dat is het minste wat de klant van ons mag verwachten.’

Van de branche, voor de branche
Het keurmerk is oorspronkelijk ontstaan uit een behoefte vanuit de branche om kwaliteit aantoonbaar te maken aan de consument. Momenteel mag iedereen een optiekonderneming starten, een opticien hoeft niet eens gediplomeerd te zijn. Zelfs bij de drogist kan de consument een bril laten aanmeten. En dat gebeurt daar volgens andere normen dan in een gecertificeerd optiekbedrijf.

Aantoonbare kwaliteit
Het Kiwa keurmerk helpt de optiekonderneming kwaliteit aantoonbaar te maken, verbetert de bedrijfsvoering en zorgt voor onderscheid ten opzichte van de concurrent. Continue bijscholing is in dit vakgebied erg belangrijk. Jaarlijkse toetsing draagt daaraan bij. Zeker ook voor de 1e lijns optiekondernemingen met optometrist. Het is een vereiste dat de extramurale optometrie aan kwaliteitsborging doet en voldoet aan de gestelde norm.

Reyer Lafeber Vleuterweide nodigt u van harte uit het verschil te komen ervaren!

Optilens bij Business Class RTL7

We zijn opzoek naar collega's

Vanwege het uitbreiden van de contactlens praktijken van de vestiging in Vleuterweide en City Plaza, zijn we opzoek naar nieuwe collega's!

Ben jij een zeer gedreven opticien of contactlensspecialist op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Neem contact op met Liezel Lafeber.
liezel@reyer-lafeber.nl of via tel num: 06 4876 3445

Oogartsen slaan alarm

Honderden mensen belanden jaarlijks met een hoornvliesontsteking in het ziekenhuis. Volgens oogartsen loopt dat aantal op doordat veel mensen onzorgvuldig zijn met hun zachte contactlenzen.

Steeds meer mensen gebruiken zachte lenzen en een grote groep gaat er niet altijd even hygiënisch mee om. Vooral gebruikers tussen de 16 en 28 jaar nemen het niet zo nauw met het goed schoonmaken van de lenzen met de juiste vloeistof, het tijdig vervangen, altijd ’s nachts uitdoen en het regelmatig ontsmetten van het lenzenbakje.Volgens de oogartsen werkt ook het online kopen van lenzen een toename van het aantal oogontstekingen in de hand. Er is bij internetverkoop geen duidelijke voorlichting of controle.
Geen verrassing

Alleen al in het Oogziekenhuis Rotterdam zijn vorig jaar zo’n 500 patiënten behandeld met hoornvliesontsteking na verkeerd lensgebruik. Dat is een toename van 30 tot 40 procent ten opzichte van vier jaar geleden. Van de 500 patiënten moesten er vijftig worden opgenomen. Tien van hen moesten een hoornvliestransplantatie ondergaan.

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) onderschrijft de zorg en waarschuwingen van de oogartsen. Dat er een stijging wordt gesignaleerd in het aantal gevallen van hoornvliesontsteking is voor de NOG geen verrassing. Het NOG benadrukt dat een drager van zachte lenzen altijd gevoeliger is voor ooginfecties dan bijvoorbeeld dragers van harde lenzen.

Uitzending NOS gezondheidsrisico's zachte lenzen.