Glasadvies

Uitsluitend kwaliteitsglazen

Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat niet altijd duidelijkheid. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De kwaliteit van de glazen bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het draag- en kijkcomfort. Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u mag verwachten van uw brillenglazen. Wij adviseren brillenglazen van HOYA, één van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, aansluitend op onze manier van werken: onderscheidend in dienstverlening en het aanbieden van de meest innovatieve producten. 

Enkelvoudig

Voor een leek lijkt het ene brillenglas op het andere. Maar toch zijn er veel verschillen in het ontwerp van het glas. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Van de meer standaard ontwerpen tot zeer geavanceerd, met brillenglazen die aanmerkelijk meer kijkcomfort bieden. Nulux Active is zo’n innovatief enkelvoudig brillenglas, bestemd voor mensen die niet prettig of goed zien door overbelasting van hun ogen. Zonder inspanning TV kijken, een boek lezen of lang achter de computer zitten, wordt dan steeds ongemakkelijker. Nulux Active is een brillenglas met een extra sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

Multifocaal

In een multifocaal brillenglas vindt u bovenin een deel waarmee u in de verte scherp ziet, en onderin het deel waarmee u leest. Daartussen een overgangszone met daarnaast zones waar het glas niet helemaal scherp is. Hoe kleiner die zones, hoe beter natuurlijk. De kwaliteit van de overgangszone bepaalt de kwaliteit van zien en kijkcomfort. Met Hoyalux iD bieden wij het meest innovatieve kunststof multifocale brillenglas. Dit vertekent nauwelijks, en er zijn minder hoofdbewegingen nodig om scherp te zien. Het resultaat: optimaal kijkcomfort en moeiteloos scherp zien van leesafstand tot veraf, zonder hinderlijke schommeleffecten. Om u rustig te laten wennen aan uw nieuwe multifocale bril ontvangt u van een gewenningsgarantie van drie maanden. 

Computerglazen

Met een doorsnee leesglas kunt u prima een boek lezen, maar buiten de (korte) leesafstand wordt het zicht wazig. Dat kan hinderlijk zijn, bij gebruik van de computer, kantoorwerk of bij bepaalde hobby’s. Een uitkomst zijn dan leesglazen die uw ogen niet alleen op korte leesafstand corrigeren, maar ook op middellange afstand. In welke richting u ook kijkt, deze glazen bieden meer praktisch gebruiksgemak en draagcomfort.

Wij bieden verschillende oplossingen: leesglazen (perfect lezen tot zo’n 40 centimeter), computerglazen (perfect lezen en scherp zien tot 80 centimeter), kantoorglazen (perfect lezen en scherp zien tot 4 meter).

Meekleurend

De nieuwste meekleurende brillenglazen reageren sneller dan ooit op licht. Zo kleuren sommige meekleurende brillenglazen al in 2 minuten terug tot nagenoeg hun oorspronkelijke kleur. Binnen zijn de glazen zo licht van kleur dat niemand ziet dat u meekleurende glazen draagt. Buiten in de zon kleuren ze razendsnel net zo donker als zonnebrilglazen. Meekleurende brillenglazen houden UVA- en UVB straling voor 100% tegen, en passen zich zeer snel aan het wisselende licht aan, zodat u altijd optimaal zicht hebt. Naast dit gemak zijn ze ideaal voor lichtgevoelige ogen. U kunt kiezen uit grijze of bruine glazen, op praktisch alle brillenglazen in ons assortiment en profiteert van onze ‘niet tevreden = ruilen’ garantie.

Polariserend

Licht is opgebouwd uit verticale en horizontale stralen. Vooral de laatste zorgen voor een reflecterend en verblindend effect, dat goed zicht en goed onderscheid tussen kleuren hindert. Gewone zonneglazen lossen dit probleem niet op. Met HOYA Polarized bieden wij de perfecte oplossing. Deze zonneglazen zijn speciaal ontwikkeld om het horizontale gepolariseerde licht weg te filteren. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren, zonder vervelende schitteringen. Een scherper en contrastrijker zicht. Alle hinderlijke schitteringen verdwijnen. Maximale bescherming tegen Uv-straling. De perfecte oplossing voor lichtgevoelige ogen. Ultra lichte glazen, ook in uw eigen sterkte. Verkrijgbaar in de kleuren lichtbruin, bruin, grijsgroen en smoke grey. Speciaal voor autorijden, watersport en wintersport.  
 

Zonneglazen op sterkte

De keuze uit mooie merkzonnebrillen die speciaal op sterkte gemaakt kunnen worden, is bij ons vrijwel onbeperkt. Sterker nog, er zijn nagenoeg geen beperkingen om net zo’n hippe merkbril te dragen als iemand zonder oogcorrectie.

 Er valt dus te kiezen. Wilt u enkelvoudige- of multifocale glazen, hebt u een speciale kleur zonneglazen in gedachten, wilt u wel of geen ontspiegeling?
 Wilt u glazen die egaal gekleurd of in kleur verlopend zijn, een speciale coating, meekleurende glazen of zoekt u glazen die bijvoorbeeld op het water hinderlijke schitteringen tegenhouden? 

Er zijn legio opties. Samen met een van onze medewerkers kunt u bepalen welke zonnebril op maat het beste bij u past.

 

Coating

Om de brillenglazen nog mooier en plezieriger in het gebruik te maken, kunnen wij deze voorzien van een coating. Een coating geeft een extra harding aan het glas, zodat de kans op krassen afneemt. Daarnaast heeft een coating water, vuil, stof en vet werende eigenschappen, en zorgt het ervoor dat het glas ontspiegeld is. Wij adviseren een Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglascoating. Deze kras vaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van glas. Het glas filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts, en biedt u extra comfort bij het werken met een beeldscherm, of tijdens rijden in het donker. Bovendien hechten water, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas. Bij ons geldt een garantieperiode van twee jaar op de Hi-Vision LongLife coating. 

Materiaal

Onze glasleverancier HOYA is er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort. Deze lichte zogenaamde ‘dunne indexglazen’ bieden naast het geringe gewicht nog vele andere voordelen. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Het materiaal is dunner te slijpen dan andere kunststof glazen, reden van het lichte gewicht. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.